Lencseburger mozzarella sajttal

Hozzávalók:

2 doboz lencse konzerv 1 csomag Szarvasi Szeletelt Mozzarella 1 kis csokor petrezselyem zöld 3-4 ek nagy szemű zsemlemorzsa 4 ek törökmogyoró 4 ek mazsola 2 gerezd fokhagyma 1 tk római kömény 1 tk őrölt gyömbér 2-3 ek olíva olaj só, bors 3-4 db zsemle saláta levél mustár lilahagyma paradicsom
Szeletelt Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • A konzerv lencsét alaposan szűrjük le és öblítsük le alaposan. Tegyük a konyhai robotgépbe a mogyoróval és a mazsolával együtt. Aprítsuk durvára.
  • Keverjük össze finomra vágott petrezselyem zölddel, reszelt fokhagymával, római köménnyel és őrölt gyömbérrel. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, kevés olíva olajat, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kicsit állni.
  • Formázzunk a masszából 3-4 burgert és egy serpenyőben süssük meg. Tegyük át egy sütőtálba, vagy tepsibe a burgereket. Helyezzünk rájuk 2-2 szelet paradicsomot, majd fedjük be 2-3 szelet szeletelt mozzarellával őket.
  • Forró sütőben olvasszuk rájuk a sajtot. Ezalatt vágjuk félbe a zsemléket és a korábban használt serpenyőben a maradék olíva olajon pirítsuk meg őket a vágott felületükön.
  • Kenjük meg őket mustárral, helyezzünk rájuk egy-egy saláta levelet és a sajtos lencseburgerre tegyünk lilahagyma karikákat. Tálaljuk sütőben sült édesburgonya hasábokkal.

 

 

 

 

Legújabb receptjeink