Laktózmentes mozzarellával töltött hamburger

Hozzávalók:

1 csomag Szarvasi Mozzarella Laktózmentes 100 g 600 g darált marhahús (20% zsírtartalmú) 1 fej hagyma 4 db hamburger zsemle 1 db paradicsom 4 db salátalevél kevés majonéz 2 ek. olaj
Laktózmentes Mozzarella

Elkészítés:

  • A hagymát pucoljuk meg és vágjunk le belőle 2 szép szeletet, ezt tegyük félre. A többit vágjuk nagyon finomra. Keverjük jól össze a hússal. Sózzuk, borsozzuk a masszát. A paradicsomot szeleteljük fel. A saláta leveleket mossuk le és szárítsuk le.
  • A mozzarellát szeleteljük 4 szeletbe. A hamburger masszából formázzunk 4 db burgert úgy, hogy a közepükben legyen 1-1 szelet sajt. Jól nyomjuk össze, hogy sütéskor ne folyjon ki.
  • Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevéske olajat. Ezen süssük meg a hamburgereket oldalanként kb. 5 perc alatt. Ha vastagok lennének, akkor fejezzük be a sütést forró sütőben.
  • A hamburger zsömlék alját kenjük meg majonézzel, erre helyezzünk saláta leveleket. Majd tegyük rájuk a burgereket, erre a paradicsom szeleteket és a félretett hagymakarikákat. Fedjük be a hamburger zsemlék felső részével. Tálaljuk sült krumplival.

Legújabb receptjeink