Kuszkusszal és mozzarellával töltött paradicsom grillezett húsokhoz

Hozzávalók:

1 tasak Szarvasi Mini Mozzarella Light 4 db monte rosa paradicsom 100 g kuszkusz 1 doboz csicseriborsó konzerv 100 g kígyóuborka 2 szál újhagyma 12-15 bazsalikomlevél 1 ek. citromlé só, bors
Mini Mozzarella, Mozzarella Light

Elkészítés:

  • A kuszkuszt egy lábosban pirítsuk meg egy kis vajon, vagy olajon, majd öntsük fel lobogó, forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 1 cm-rel. Fedjük le és hagyjuk így állni 10 percig, hogy a kuszkusz szívja magába a vizet és puhuljon meg.
  • Közben vágjuk finomra az újhagymát és a bazsalikomot. Az uborkát hámozzuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk apró kockákra. A csicseriborsót szűrjük le és öblítsük le. A mini mozzarella golyókat vágjuk félbe.
  • Ha megpuhult a kuszkusz, egy villával lazítsuk fel. Adjuk hozzá az előző pontban említett összetevőket, egy kis citromlevet és sózzuk, borsozzuk.
  • A paradicsomokat vágjuk félbe és szedjük ki egy kanállal a közepüket (ezt eltehetjük más, későbbi felhasználásra). A fél paradicsomokat töltsük meg a zöldséges, sajtos kuszkusszal úgy, hogy felül mindenképpen legyen sajt. Tegyük 200 C-os sütőbe 10-15 percre, hogy a sajt szépen megolvadjon. Tálaljuk grillezett húsokhoz, vagy akár fogyasszuk önmagában egy kis zöld salátával. Tipp: Kuszkusz helyett használhatunk rizst, vagy quinoát is.

 

Legújabb receptjeink