leendő
partnereinknek

Kucsmagombás, mascarponés tészta rákkal és spenóttal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , rákfélék

Elkészítés

1.

A rákot olvasszuk ki. A kucsmagombát alaposan tisztítsuk meg a homoktól, majd vágjuk félbe, illetve negyedekbe. A spenótnak szedjük le a fás szárát, és levélerét, majd mossuk meg.

2.

Közben tegyünk föl bő, sós, forró vizet a tésztának. Mikor már lobog, főzzük meg benne a tésztát, majd szűrjük le.

3.

Ezalatt pirítsuk meg a gombát a felforrósított vajon. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a rákot és a vékonyra szelt fokhagymát. Pirítsuk további 3-4 percig.

4.

Ezután adjuk hozzá a spenótot és röviden fonnyasszuk meg. Majd kanalazzuk rá a mascarponét és forrósítsuk föl.

5.

Legutoljára keverjük a kifőtt és leszűrt tésztát a szószhoz. Ízlés szerint még ízesíthetjük egy kis sóval, frissen őrölt fekete borssal.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

400 g Penne

250 g Királyrák

250 g Kucsmagomba

40-50 g Bébi spenót

2 gerezd Fokhagyma

40 g Vaj

Bors