leendő
partnereinknek

Krémes, céklás rizottó sült csirkemellel

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , zeller

Elkészítés

1.

A céklát mossuk meg és tekerjük alufóliába. Süssük meg a sütőben 200 C-on kb. 50 perc alatt.

2.

A csirkemelleket kenjük be a kedvenc fűszerkeverékünkkel és tegyük félre egy kicsit.

3.

A szalonnát vágjuk kockákra és kevés olaj hozzáadásával süssük meg egy széles aljú lábosban. Majd szedjük ki és tegyük őket félre felhasználásig.

4.

A megmaradt zsiradékhoz adjunk egy kevés vajat. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Pirítsuk meg a zsiradékban üvegesre.

5.

Majd öntsük hozzá a rizst és pirítsuk meg egy kicsit. Ezután kezdjük hozzáöntögetni a forró levest. Mindig csak egy merőkanállal, amelyet hagyjuk, hogy felszívja a rizs. A következő kanállal csak ezután öntsük hozzá. Csináljuk addig, amíg el nem fogy a húslevesünk.

6.

Ezután reszeljük bele a sült céklát és adjuk hozzá a szalonnakockákat is. Majd adjuk hozzá a mascarponét és jól keverjük el. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg a rizottót vele.

7.

Közben a csirkemellet is süssük meg egy kevés olajon. Tálaljuk a céklás, baconös rizottóhoz.

Hozzávalók

125 g Szarvasi mascarpone

4 szelet Csirkemell filé

300 g Rizs

150 g Füstölt, főtt császárszalonna

2 ek. Szárnyas fűszerkeverék

1 db Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

1 db Cékla

1 l Húsleves

1 csokor Petrezselyemzöld

Bors

20 g Vaj

Olaj a sütéshez