Köles muffin

Hozzávalók:

1 db Szarvasi Mozzarella sajt 100 g köles 2 db tojás 2 db tojásfehérje 100 g zöldborsó 8-10 db koktélparadicsom 100 g bacon só, bors
Mozzarella

Elkészítés:

  • A kölest mossuk meg, majd pirítsuk meg egy kis olajon, ezután 2-3-szoros mennyiségű vízben főzzük puhára. Ha kész, hagyjuk hűlni.
  • Közben a bacont vágjuk kis kockákra és pirítsuk meg, majd csöpögtessük le róla a felesleges zsírt. A koktélparadicsomokat vágjuk félbe, negyedekbe.
  • Keverjük össze a kölest a zöldségekkel, a lereszelt mozzarella sajttal, tojással, tojásfehérjével és a baconnel. Egy kicsit sózzuk, borsozzuk. Kanalazzuk őket muffinformába helyezett muffin papírokba.
  • 175 C-os sütőben süssük 30-35 percig, míg szép barnára nem sülnek. Ha készen vannak, vegyük ki és hagyjuk hűlni őket. A papírból csak ezután vegyük ki, hogy ne ragadjanak bele.

 

 

Legújabb receptjeink