leendő
partnereinknek

Kivitorta mascarpone krémmel

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

Válasszuk szét a tojásokat. Gépi habverővel verjük föl a tojásfehérjét, majd amikor már majdnem kemény, akkor adjuk hozzá a cukrot. Verjük tovább egészen keményre, majd ekkor adjuk hozzá a sárgákat. Vejük tovább 1 percig.

2.

Ezután keverjük hozzá óvatosan a lisztet, majd apró kockánként a puha vajat.

3.

Öntsük a tésztát egy 26-28 cm átmérőjű gyümölcstorta formába, lehetőleg szétnyithatóba. Ha nincs ilyenünk, akkor mindenképpen vajazzuk ki a formánkat.

4.

Tegyük 175 C-ra előmelegített sütőbe 20-25 percre és süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük a készültségét. Ha kész, vegyük ki és tegyük félre.

5.

Készítsünk pudingporból, cukorból és tejből egy sűrű pudingot. Hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a mascarponét. Ezt öntsük a tésztára és kenjük el simára.

6.

Hámozzuk meg a kivit és szeleteljük fel vékonyra. Rakjuk a tortára a szeleteket körkörösen.

7.

A tortazselét készítsük el egy kis vízzel a tasakján található leírás szerint és öntsük a torta tetejére középről kiindulva, egyenletesen elosztva. Tegyük a hűtőbe pár órára, mielőtt szeletelnénk.

Hozzávalók

TÖLTELÉKHEZ

250 g Szarvasi mascarpone

1 csomag Vanília puding

400 ml Tej

6-7 db Kivi

1 csomag színtelen Tortazselé

5 ek. cukor

TÉSZTÁHOZ

4 db Tojás

180 g Cukor

140 g Liszt

100 g Vaj