Karalábé krémleves húsgombócokkal

Hozzávalók:

Leveshez
2 ek Szarvasi Mascarpone 3 db karalábé 1 szál sárgarépa 1 kis darab zeller 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 2 l húsleves, vagy zöldségleves só, bors 3 ek olaj
Húsgombócokhoz
500 g darált sertéshús 80 g rizs 2 tk szárított kapor 1 tk paprika 1 db tojás 1 gerezd fokhagyma lereszelve só, bors
Mascarpone

Elkészítés:

  • A hagymát vágjuk finomra. Kezdjük el párolni egy kis olajon egy lábosban.
  • Ezalatt hámozzuk meg a zöldségeket és vágjuk kockára őket. A fokhagymát szeleteljük fel. Adjuk a hagymához, majd 5 percig kevergetve pároljuk a hagymával együtt.
  • Ezután öntsük fel a levessel, majd ízesítsük egy kis sóval. Fedjük le és közepes lángon főzzük 15- 20 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.
  • Míg fő a leves, készítsük el a húsgombócokat. Keverjük össze az összetevőket és formázzunk belőlük diónyi nagyságú gombócokat. Tegyük félre.
  • Ha megpuhultak a zöldségek, egy botmixerrel pürésítsük a levest. Adjuk hozzá a húsgombócokat és főzzük kb. 20 percig, ezalatt megfő a húsgombóc is. Végül keverjük hozzá a mascarponét. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk és tálalhatjuk is.

 

 

 

 

Legújabb receptjeink