Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , Gyerekeknek , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás , diófélék1.
Készítsük el a jégkrémet a már korábban bemutatott banános pekándiós fagyihoz hasonlóan. Keverjük össze a tojás sárgákat a cukor felével és a vanília aromával.
2.
Egy edényben keverjük össze a mascarponét 100 ml tejjel, a cukor másik felével és egy csipet sóval. Melegítsük föl és tartsuk egy pár percig éppen forráspont alatt. Húzzuk le a tűzről és öntsük a cukros tojáshoz. Keverjük simára.
3.
Öntsük vissza ezt a mixet az edénybe és egy habverővel kevergetve, kis-közepes lángon főzzük, míg szépen besűrűsödik.
4.
Közben törjük össze egy villával a banánt. A mixet öntsük át egy tiszta edénybe, adjuk hozzá az összetört banánt és még egy fél dl hideg tejet. Tegyük hűtőbe és hagyjuk pár órát jól lehűlni. (Betehetjük a fagyasztóba is, így hamarabb lehűl, de vigyázzunk, ne fagyjon meg.)
5.
Kapcsoljuk be a fagyasztóból éppen kivett fagylaltgépet és öntsük a jól lehűlt mixet bele. Hagyjuk, hadd dolgozzon a gép.
6.
Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a dióbelet, majd hagyjuk kihűlni. Vágjuk durvára.
7.
Mikor már majdnem kész a fagylalt, öntsük bele a dióbelet.
8.
Készítsünk elő egy terrine-, vagy őzgerinc formát. Béleljük ki folpackkal. Öntsük kb. félig a jégkrémmel. Tördeljünk bele süteményt,nyomkodjuk a jégkrémbe, majd öntsük rá a maradék jégkrémet. Hajtsuk rá a folpackot és tegyük fagyasztóba. Ha már teljesen megfagyott, fogyaszthatjuk.
250 g Szarvasi mascarpone
250 g Stollen, vagy 250 g Panettone
4 db Tojás sárgája
1 ek. Vanília aroma
1 db Banán
100 g Cukor
50 g Dió
150 ml Tej
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!