leendő
partnereinknek

Karácsonyi süteményes jégkrém

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás , diófélék

Elkészítés

1.

Készítsük el a jégkrémet a már korábban bemutatott banános pekándiós fagyihoz hasonlóan. Keverjük össze a tojás sárgákat a cukor felével és a vanília aromával.

2.

Egy edényben keverjük össze a mascarponét 100 ml tejjel, a cukor másik felével és egy csipet sóval. Melegítsük föl és tartsuk egy pár percig éppen forráspont alatt. Húzzuk le a tűzről és öntsük a cukros tojáshoz. Keverjük simára.

3.

Öntsük vissza ezt a mixet az edénybe és egy habverővel kevergetve, kis-közepes lángon főzzük, míg szépen besűrűsödik.

4.

Közben törjük össze egy villával a banánt. A mixet öntsük át egy tiszta edénybe, adjuk hozzá az összetört banánt és még egy fél dl hideg tejet. Tegyük hűtőbe és hagyjuk pár órát jól lehűlni. (Betehetjük a fagyasztóba is, így hamarabb lehűl, de vigyázzunk, ne fagyjon meg.)

5.

Kapcsoljuk be a fagyasztóból éppen kivett fagylaltgépet és öntsük a jól lehűlt mixet bele. Hagyjuk, hadd dolgozzon a gép.

6.

Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a dióbelet, majd hagyjuk kihűlni. Vágjuk durvára.

7.

Mikor már majdnem kész a fagylalt, öntsük bele a dióbelet.

8.

Készítsünk elő egy terrine-, vagy őzgerinc formát. Béleljük ki folpackkal. Öntsük kb. félig a jégkrémmel. Tördeljünk bele süteményt,nyomkodjuk a jégkrémbe, majd öntsük rá a maradék jégkrémet. Hajtsuk rá a folpackot és tegyük fagyasztóba. Ha már teljesen megfagyott, fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

250 g Stollen, vagy 250 g Panettone

4 db Tojás sárgája

1 ek. Vanília aroma

1 db Banán

100 g Cukor

50 g Dió

150 ml Tej