leendő
partnereinknek

Karácsonyi ricottás aprósütemény

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral együtt verjük fel egy konyhai robotgépben, majd adjuk hozzá egyenként a 2 tojást. Ezután keverjük bele a ricottát, a lisztet, a szódabikarbónát és a sót.

2.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzunk kanálnyi kis halmokat, majd süssük meg őket kb. 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt.

3.

Tegyük őket egy rácsra hűlni. Ezalatt az átszitált porcukorból és a cseppenként hozzáadott citromléből verjünk fel a hófehér, kemény habot.

4.

A kihűlt aprósütemények tetejét mártsuk a citromjégbe, majd szórjunk rájuk karácsonyi díszítő cukorkákat. Hűtőben hosszú napokig is elállnak.

Hozzávalók

Süteményhez

250 g Szarvasi ricotta

120 g Vaj

2 db Tojás

250 g Cukor

10 g Vaníliás cukor

250 g Liszt

1/2 tk Szódabikarbóna

Csipet Só

Citromjéghez a sütemények tetejére

150 g Porcukor

3-4 ek. Citromlé