Karácsonyi frittata tenger gyümölcseivel és ricottával

Hozzávalók:

100 g Szarvasi Ricotta 10 db tojás 150 g főtt zöldbab 400 g fagyasztott tenger gyümölcsei 2 gerezd fokhagyma 1 ek. finomra vágott snidling vaj só,bors 1 kis csokor petrezselyem zöld
Ricotta

Elkészítés:

  • A kiolvasztott és jól lecsepegtetett tenger gyümölcseit pirítsuk le vajon 2-3 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.
  • A tojásokat verjük fel. A zöldbabot vágjuk finomra. Keverjük a tojáshoz a snidlinggel, sóval, borssal és a tenger gyümölcseivel együtt.
  • Egy kb. 20-22 cm kerek tortaformát béleljünk ki egy sütőpapírral. Öntsük bele a tojásos mixet, majd kiskanállal kanalazzunk rá kb. 100 g ricottát.
  • Tegyük 175C-ra előmelegített sütőbe és süssük készre kb 25 perc alatt. Figyeljünk rá közben, ahogy megkötött a közepe is, vegyük ki, ne süssük túl.

 

 

Legújabb receptjeink