Kacsahúsos teljes kiőrlésű tészta light mozzarellával

Hozzávalók:

1 db Szarvasi Mozzarella Light 1 db kacsamell 400 g teljes kiőrlésű penne 1 doboz darabolt paradicsom 200 ml paradicsom passata 1 szál zellerszár 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 szál sárgarépa 1 db babérlevél 1 tk. oregánó 2 ek. olíva olaj ½ csokor petrezselyem zöld
Mozzarella Light

Elkészítés:

  • A hagymát a fokhagymával együtt kissé pároljuk meg olíva olajon. Ezalatt hámozzuk meg a répát és kockázzuk fel. Vágjuk kb. 0,5 cm vastag szeletekre a zellerszárat. Adjuk őket a hagymához és pirítsuk együtt velük 4-5 percig, időnként megkeverve.
  • Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és a passátát a babérlevéllel és az oregánóval együtt. Sózzuk kissé és kis lángon főzzük kb. fél óráig, időnként megkeverve.
  • Ezalatt süssük meg a nagy kacsamellet. (Használhatunk 2 db kisebb kacsamellet is.) A bőrét irdaljuk be,sózzuk meg, majd egy hideg serpenyőben kezdjük el közepes lángon sütni zsiradék nélkül. A közben kisült zsiradékot öntsük le. Süssük a bőrt aranybarnára.  Majd fordítsuk meg és a húsos oldalát is pirítsuk meg. Végül tegyük forró sütőbe és fejezzük be a sütést ott 6-10 perc alatt, mérettől és a kívánt készültségtől függően. Ha kész, vegyük ki és pihentessük 4-5 percig.  Ezután vágjuk le a bőrét. A húst vágjuk szeletekre, majd csíkozzuk fel.
  • Főzzük meg a tésztát a csomagolásán leírtak szerint. Keverjük össze a paradicsom szósszal és a kacsahússal.  Tálaláskor szórjuk meg kockára vágott light mozzarella sajttal és petrezselyem zölddel.

 

 

 

Legújabb receptjeink