www.szarvasimozzarella.hu
Húsvéti rizses ricotta torta
  • 60-90 perc
  • desszertek
  • magyar
  • húsvét
  • olcsó
  • 12 szelethez

Elkészítés:

  • Főzzünk először egy tejberizst a tejből és a rizsből. Adjunk hozzá egy pici sót és egy fél teáskanál vanília őrleményt. Kb olyan 25 percig tudjuk csak főzni ezzel a viszonylag kevés tejjel, de nem is kell végig főzzük, mert a sütőben a rizs tovább fog puhulni.
  • Egy csatos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, a szélét pedig kenjük ki egy kis vajjal. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
  • Verjük fel a tojásokat a cukorral. Adjuk hozzá a citrom- és narancshéjat. Keverjük hozzá a ricottát és a közben elkészült tejberizst. A csokoládét vagdossuk apró darabokra és keverjük azt is a tésztába.
  • Töltsük a formába a tésztát és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük egy órán keresztül, illetve addig, míg középen is megszilárdul és szép aranysárga lesz a teteje. Tálalhatjuk melegen és szobahőmérsékleten is.

 

 

 

Hozzávalók:

  • 500 ml tej
  • 250 g kerekszemű rizs
  • ½ tk vanília őrlemény
  • 1 csipet só
  • 2 doboz Szarvasi Ricotta
  • 6 tojás
  • 150 g cukor
  • 1 narancs és 1 citrom lereszelt héja
  • 50 g étcsokoládé
  • 1 csipet fahéj
  • Ricotta