Húsvéti rizses ricotta torta

Hozzávalók:

500 ml tej 250 g kerekszemű rizs ½ tk vanília őrlemény 1 csipet só 2 doboz Szarvasi Ricotta 6 tojás 150 g cukor 1 narancs és 1 citrom lereszelt héja 50 g étcsokoládé 1 csipet fahéj
Ricotta

Elkészítés:

  • Főzzünk először egy tejberizst a tejből és a rizsből. Adjunk hozzá egy pici sót és egy fél teáskanál vanília őrleményt. Kb olyan 25 percig tudjuk csak főzni ezzel a viszonylag kevés tejjel, de nem is kell végig főzzük, mert a sütőben a rizs tovább fog puhulni.
  • Egy csatos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, a szélét pedig kenjük ki egy kis vajjal. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
  • Verjük fel a tojásokat a cukorral. Adjuk hozzá a citrom- és narancshéjat. Keverjük hozzá a ricottát és a közben elkészült tejberizst. A csokoládét vagdossuk apró darabokra és keverjük azt is a tésztába.
  • Töltsük a formába a tésztát és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük egy órán keresztül, illetve addig, míg középen is megszilárdul és szép aranysárga lesz a teteje. Tálalhatjuk melegen és szobahőmérsékleten is.

 

 

 

Legújabb receptjeink