Húsos lasagne mascarponéval, gombával és csicseriborsóval

Hozzávalók:

5 csomag Szarvasi Mozzarella 100g 800 g vegyes darált hús (sertés és marha) 18 db friss lasagne lap (kisebb) 1 doboz darabolt paradicsom konzerv 2 tk. morzsolt oregánó 2 tk. morzsolt bazsalikom 1 szál nagyobb sárgarépa 250 g gomba 1 doboz csicseriborsó konzerv 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 80 g parmezán sajt olívaolaj só, bors
Mozzarella

Elkészítés:

  • A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, a répát pedig kisebb kockákra. 2-3 evőkanál olívaolajon dinszteljük puhára őket.
  • Közben vágjuk cikkekre a megtisztított gombát és adjuk a hagymához. Pirítsuk meg ezt is.
  • Ezután adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig. Közben sózzuk meg. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, majd kis lángon, időnként megkeverve főzzük kb. 45 percig.
  • Közben fűszerezzük a szárított zöldfűszerekkel. Végül adjuk hozzá a leszűrt és leöblített csicseriborsót is. Keverjük jól el, majd ízesítsük még sóval és borssal.
  • A sütőt melegítsük elő 180C-ra. Egy sütőtál aljára kanalazzunk a raguból. Erre tegyünk 6 db friss lasagne lapot. Erre tegyünk ismét ragut, illetve kanalazzunk rá mascarponét. Erre jöjjön a második réteg tészta, majd ismét ragu és mascarpone. A ragut használjuk föl mind, de mascarponéból hagyjunk annyit, hogy szépen el tudjuk kenni a lasagne tetején majd. Erre kerüljön a harmadik, az utolsó réteg tészta. A tetejére kenjük a maradék mascarponét és szórjuk meg bőven parmezán sajttal.
  • Tegyük a sütőbe 20-25 percre, és süssük, míg a tészta teljesen meg nem puhul.

 

Legújabb receptjeink