www.szarvasimozzarella.hu
Hideg sárgadinnye leves mascarponéval és sonkával
  • 10-30 perc
  • levesek
  • olasz
  • hétköznapokra
  • gyors és könnyű
  • 4 főre

Elkészítés:

  • A sonkát vágjuk kisebb kockákra és pirítsuk meg egy kis olaj hozzáadásával. Szűrjük le, majd itassuk le a felesleges zsírt.
  • A dinnyét magozzuk ki, majd vágjuk ki a húsát és kockázzuk fel. Egy konyhai robotgépben turmixoljuk simára. Adjunk hozzá egy kevéske citromlét, sót és frissen őrölt fekete borsot. Hűtsük le pár órán át.
  • Öntsük ki tálkákba a levest. Díszítsük bazsalikom levéllel. Szórjuk meg a ropogós sonka darabkákkal és kanalazzunk rá egy-egy teáskanál Szarvasi Mascarponét.

 

 

Hozzávalók:

  • 4 tk Szarvasi Mascarpone
  • 1 db nagy érett sárgadinnye
  • 60 g falusi sonka
  • 1-2 ek citromlé
  • bazsalikom
  • kevés olaj a sonka pirításához
  • só, bors
  • Mascarpone