www.szarvasimozzarella.hu
Hideg cékla krémleves mascarponéval és kaporral
  • 10-30 perc
  • levesek
  • magyar
  • hétköznapokra
  • gyors és könnyű
  • 4 főre

Elkészítés:

    • A céklát kockázzuk fel, majd tegyük egy turmixgépbe. Adjuk hozzá a darabokra vágott salotta hagymát és a fokhagyma gerezdeket. Öntsük hozzá a hideg zöldséglevest és turmixoljuk össze. Ízesíítsük egy kis citromlével, sóval és borssal. Tegyük hűtőbe pár órára.
    • Tálaláskor kanalazzunk rá egy teáskanál Szarvasi Mascarponét, szórjuk meg kis uborka kockákkal és friss kaporlevéllel.

 

 

Hozzávalók:

  • 4 tk Szarvasi Mascarpone
  • 4 db főtt,közepes méretű hámozott cékla
  • 500 ml hideg zöldségleves
  • 4 ek kockára vágott kígyóuborka
  • friss kapor
  • 1 salotta hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés citromlé
  • só, bors
  • Mascarpone