leendő
partnereinknek

Házi meggyfagyi

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A meggyet szórjuk meg a cukorral és tegyük hűtőbe. Hagyjuk 6-8 órán keresztül így. Időnként keverjük meg.

2.

A cukros kezelés után tegyünk félre kb. 15 szem meggyet. A többit tegyük egy konyhai robotgépbe és aprítsuk föl. Majd egy szitán passzírozzuk át.

3.

A mascarponéba reszeljük bele a citromhéjat és keverjük simára a tejjel és a meggy lével. Keverjük hozzá a meggylét és ízlés szerint valamennyit a szitán fennmaradó meggyhéjból. Tegyük a keveréket a fagyasztóba. Hűtsük le jól, de vigyázzunk, ne fagyjon meg.

4.

Indítsuk el a fagylaltgépet és öntsük bele a mixet a nyíláson keresztül. Közben dobáljuk be a félbe, harmadba vágott meggyszemeket is. Keverjük addig, míg kész lesz, kb. fél órán át.

5.

Tegyük át egy műanyag edénybe a fagyit és tegyük a fagyasztóba még kb. 20 percet. Hagyjuk annyira megfagyni, hogy szépen tudjuk kanalazni.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

260 g magozott meggy

150 g Cukor

1 db Citrom

150 ml Tej