leendő
partnereinknek

Harcsafilé baconbe tekerve, könnyű tökfőzelékkel

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , halak , zeller

Elkészítés

1.

A tököt olvasszuk ki. Tegyük egy tálba. Öntsük le almaecettel és sózzuk meg. Hagyjuk így legalább 15 percig.

2.

A harcsafilét vágjuk 4 egyforma darabra. Sózzuk meg. Tegyük rájuk a zsályaleveleket és tekerjük be baconnel őket. Hagyjuk így felhasználásig.

3.

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Egy nagyobb lábosban forrósítsunk fel olajat, vagy vajat, és pirítsuk üvegesre rajta a hagymát és a fokhagymát.

4.

Majd öntsük föl kb. 6 dl forró húslevessel. Forraljuk föl. Közben a tököt jól csavarjuk ki és tegyük a lábosba. Hozzuk újra forrásba. Adjuk hozzá a kaprot és főzzük 5-6 percig, időnként megkeverve.

5.

A végén adjuk hozzá a mascarponét és keverjük el benne. Ízlés szerint még sózhatjuk és adhatunk hozzá ecetet.

6.

Mindeközben egy serpenyőben 2 evőkanál forró olajon pirítsuk meg a baconbe tekert harcsafilék mindkét oldalát. Majd tegyük 200 fokos sütőbe 5-6 percre. Ha kész, tálaljuk a könnyű, liszt nélküli, finom tökfőzelékkel.

Hozzávalók

40-60 g Szarvasi mascarpone

600 g Afrikai harcsa

100 g Bacon

8 db Zsályalevél

1 KG GYALULT TÖK

2 tk. Szárított kapor

2-3 ek. Almaecet

0,6-0,7 l Húsleves

1 fej Hagyma

4 ek. Olaj

2 gerezd Fokhagyma