Harcsa tortillában, lime-mal, ricottával és babsalátával

Hozzávalók:

250 g Szarvasi Ricotta 500 g szarvasi afrikai harcsafilé (www.mindenholhal.hu) 2 ek taco fűszerkeverék 4 db kisebb búzatortilla lap 1 doboz vörösbab konzerv 12 db koktélparadicsom 2 szál újhagyma 1 lime leve néhány szál koriander zöld 2 fej szívsaláta olíva olaj só, bors
Ricotta

Elkészítés:

  • A harcsát vágjuk 4 egyforma szeletbe. Jól kenjük be olíva olajjal és a fűszerkeverékkel. Hagyjuk pár órát állni a hűtőben.
  • Egy kevés olajon süssük körbe minden oldalát lassú, közepes lángon, így biztosan megsül legbelül is, kívül viszont nem ég meg.
  • A babkonzervet szűrjük le és öblítsük át. Az újhagymát vágjuk finomra, a koktélparadicsomot negyedekbe. Keverjük össze ezeket, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg egy kis lime lével.
  • A búza tortilla lapokat melegítsük meg, akár kissé meg is piríthatjuk őket.
  • A tortillákat tegyük tányérokra, helyezzünk rájuk szívsaláta leveleket, majd erre kanalazzuk a babsalátát. Tegyük rá a halat és kanalazzunk rá ricottát. Kicsit locsoljuk meg az egészet lime lével és tálaljuk.

 

 

 

Legújabb receptjeink