Gyümölcsös jégkrémtorta

Hozzávalók:

500 g Szarvasi Mascarpone 6 szelet eperlekváros piskóta szelet 4 db tojássárgája 1 tasak vaníliás cukor 4 ek. cukor 300 g fagyasztott erdei gyümölcs tejszínhab
Mascarpone

Elkészítés:

  • A tojássárgákat verjük fel habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Közben melegítsük fel a mascarponét. Ezután lassan keverjük a cukros tojássárgákhoz. Majd öntsük vissza a lábosba.
  • Kis lángon állandó kevergetés mellett sűrítsük be. Majd tegyük hideg vizes fürdőbe, hogy hűljön le. Ezután tegyük fél órára hűtőbe.
  • Ha elég hideg már, akkor fagylaltkészítő gépben keverjük simára. Ha nincs gépünk, tegyük egy műanyag dobozban fagyasztóba, majd 5-10 percenként egy villával keverjük át, míg szép sima és jégkrém állagú nem lesz.
  • Egy hosszú gyümölcskenyérformát béleljünk ki folpackkal. Az aljára helyezzük a sütemény szeleteket. Erre öntsünk egy kis gyümölcsöt, majd a jégkrémet. A tetejére megint öntsünk gyümölcsöt. Végül nyomjunk rá tejszínhabot. Tegyük pár órára fagyasztóba.
  • Tálalás előtt 10-15 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy tudjuk szeletelni.

Legújabb receptjeink