Gyors epres süti mascarponéval

Hozzávalók:

500 g eper 100 + 75 g cukor 150 g liszt 2 kk sütőpor 1 db tojás 100 ml kefir 100 g ricotta 100 g olvasztott vaj 1/2 tk vanília kivonat 60 ml víz 1 tk keményítő
A krémhez:
250 g mascarpone 3 ek porcukor 1 kk vanília őrlemény

Elkészítés:

 

  • Melegítsük elő a sütőt 190 C-ra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és a 75 g cukrot.
  • Egy másik tálban pedig keverjük össze az olvadt vajat, kefirt, ricottát, vaníliát és tojást. Majd keverjük ezt össze a lisztes keverékkel.
  • Egy sütőtál aljára kenjük az epres mix felét. Erre kanalazzuk rá a tésztát. Majd a tetején szépen oszlassuk el az epres keverék másik felét.
  • Süssük 30-35 percig, míg szép aranybarna nem lesz.
  • Közben a mascarponét verjük fel a porcukorral és a vaníliával. Tálaljuk a süteményt a mascarponéval.

Legújabb receptjeink