Grillezett padlizsán tekercsek mozzarellával és paradicsommal

Hozzávalók:

2 db Szarvasi Mozzarella sajt 2 db hosszúkás formájú padlizsán 2 db közepes paradicsom 1 ek. pesto 8 bazsalikom levél olívaolaj
Mozzarella

Elkészítés:

  • A padlizsánokat hosszában szeleteljük fel, a szeletek legyenek kb. 6-8 mm vastagak. Sózzuk be őket és hagyjuk állni őket kb. 20 percet (akár egy éjszakát is állhatnak).
  • Ezután jól csavarjuk ki belőlük a csípős, kissé kesernyés levet. Egy grillserpenyőt forrósítsunk fel, öntsünk rá egy kis olívaolajat, majd grillezzük meg rajta a padlizsán szeleteket.
  • Vágjuk a sajtokat és a paradicsomokat 4-4 szeletbe. Tekerjük be őket a padlizsán szeletekbe, egy fogpiszkálóval rögzítsük őket.
  • Tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 200 C-ra előmelegített sütőben süssük meg őket 5-10 perc alatt, míg a sajt szépen megolvad.
  • Miután kivettük őket a sütőből, szúrjunk még rájuk 1-1 bazsalikom levelet. A pestót lazítsuk fel még 2 ek. olívaolajjal és locsoljuk meg vele tálalás előtt a tekercseket.

Legújabb receptjeink