www.szarvasimozzarella.hu
Grillezett mozzarella saláta görögdinnyével
  • 10-30 perc
  • saláták
  • olasz
  • hétköznapokra
  • gyors és könnyű
  • 2 főre

Elkészítés:

  • A dinnyét vágjuk darabokra. A saláta leveleit tépkedjük le és alaposan mossuk meg, majd szárítsuk le. A szőlőszemeket vágjuk félbe.
  • A sajtot forró grillserpenyőben süssük meg. Először kezdjük magasabb hőfokon/lángon, hogy kapjon egy kis kérget, majd vegyük lejjebb a lángot és süssük másfél-két percig, majd fordítsuk meg és süssük tovább még egy percig. Ha kész, vágjuk darabokra.A saláta leveleket tegyük egy salátás tálra, kicsit sózzuk, borsozzuk. Erre helyezzük a szőlőszemeket és a görögdinnye darabokat. Majd tegyük a dinnye darabokra a sajtokat, végül helyezzük a salátára a mentát és a bazsalikomot. Szórjuk meg a mandula pehellyel. Legvégül locsoljuk meg egy kis olíva olajjal és balzsamecettel.

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag Szarvasi Natúr Grill Mozzarella
  • kb. 500 g görögdinnye bél
  • 1 kis fürt kékszőlő
  • ½ fej saláta
  • 2 ek pirított mandula pehely
  • pár menta levél
  • pár bazsalikom levél
  • balzsamecet
  • olíva olaj
  • csipet só, bors
  • Grill Mozzarella