Receptkereső
Grillezett csirkesaláta avokádóval, kukoricával és mozzarellával
-
Elkészítési idő 10-30 perc
-
Receptek saláták
-
Konyha magyar
-
Alkalom grill partyhoz
-
Adag 4-6 fő részére
Hozzávalók:
1 tasak Szarvasi Mini Mozzarella
2 db grillezett egész csirkecomb
½ jégsaláta, kisebb
1 doboz csemege kukorica konzerv
1 db avokádó
1 db kisebb lilahagyma
4-5 db koktélparadicsom
½ kígyóuborka
1 lime leve
1 csokor petrezselyem zöld
kevés olíva olaj
só, bors
Mini Mozzarella
Elkészítés:
- A csirkecombokról fejtsük le a húst és tépkedjük kisebb darabokra.
- A jégsalátát is tépkedjük kisebb darabokra. A kígyóuborkát hámozzuk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel. A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre. Az avokádót vágjuk ketté, szedjük ki a magját és kanalazzuk ki a húsát, majd vágjuk kisebb darabokra. A paradicsomot negyedeljük fel. A kukoricát szűrjük le és öblítsük át. A petrezselyem zöld leveleit tépkedjük le és mossuk meg.
- Tegyünk mindent egy salátás tálba, locsoljuk meg lime lével, egy kis olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd salátás tálon tálaljuk.