Grill mozzarella paradicsomszószban

Hozzávalók:

1 csomag Szarvasi Füstölt Grill Mozzarella 500 ml passata 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 tk oregano 1 tk kakukkfű 10-12 friss bazsalikom levél só, bors kevés cukor (opcionális) 2 ek olíva olaj friss bagett és saláta a tálaláshoz
Grill Mozzarella

Elkészítés:

  • Készítsünk egy paradicsomszószt. Vágjuk finomra a hagymát és 2 ek olíva olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a passatát és hozzuk forrásba. Majd vegyük lejjebb a lángot, hogy csak éppen hogy rotyogjon.
  • Reszeljük bele a fokhagymát és adjuk hozzá a szárított fűszereket. Főzzük a szószt, míg kissé besűrűsödik, kb. 40 percig. Az utolsó 2-3 percre adjuk hozzá a friss bazsalikom leveleket. Ízesítsük sóval, borssal és egy kis cukorral.
  • Közben melegítsük elő a sütőt 190 C-ra. Öntsük át egy kisebb sütőtálba. Majd tegyük rá a grill sajtokat is. Tegyük a sütőbe kb. 20 percre, míg a sajt szépen megolvad és a teteje elkezd pirulni.  Ha kész, tálaljuk friss, ropogós héjú bagettel és zöldsalátával.

 

Legújabb receptjeink