Gombás, spárgás, mascarponés ragu polentával

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g 10 szál spárga 500 g sárga gévagomba (vagy laska, vagy csiperke) 120 g füstölt császárszalonna 200 g instant polenta 800 ml tej 50 g parmezán sajt 3-4 szem koktélparadicsom 1 kis csokor petrezselyem zöld olívaolaj só, bors
Mascarpone

Elkészítés:

  • A hagymát vágjuk finomra, a szalonnát kockázzuk föl. A megtisztított gévagombát vágjuk kisebb kockákra.(Természetesen használhatunk más gombát is, de a gévagomba-spárga kombináció teszi igazán tavasziassá teszi ezt az ételt.)
  • Forrósítsunk föl egy kevés olívaolajat. Azon pirítsuk meg a szalonnát. A kisülő zsírjában pedig pirítsuk meg a hagymát. Ehhez adjuk hozzá a gombát és időnként megkeverve, pirítsuk kb. 20 percig közepes lángon.
  • Ezalatt a spárgát tisztítsuk meg, majd forró, sós vízben főzzük meg 3 perc alatt. Azonnal hűtsük le hideg vízzel. Ezután csöpögtessük le, vágjuk kb. 3-4 cm-es darabokra, majd adjuk a gombához. Sózzuk, borsozzuk.
  • Végül adjuk hozzá a mascarponét. Olvasszuk föl a forró gombán. Lazítsuk egy kevés forró vízzel,sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Közben melegítsünk fel 800 ml tejet (ha a csomagoláson más az adagolási javaslat, kövessük azt). Ha már meleg, adjuk hozzá a polentát és egy kisebb habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon. Kis lángon főzzük, kb. 3 perc alatt kész is leszünk vele. Reszeljünk végül bele parmezánt. Ha sűrűnek találnánk, tehetünk bele még egy kicsi tejet.
  • Tálaljuk a ragut polentával. Végül szórjuk meg friss petrezselyem zölddel és egy kis koktélparadicsommal.

Legújabb receptjeink