Receptkereső
Gombás pulykapaprikás kolbásszal és sült paprikával
-
Elkészítési idő 60-90 perc
-
Receptek húsételek
-
Konyha magyar
-
Alkalom hétköznapokra
-
Adag 4 személyre
Hozzávalók:
½ doboz Szarvasi Mascarpone
800 g pulykacomb filé
250 g gomba
2 fej hagyma
6 dkg füstölt szalonna
2 ek. édes fűszerpaprika
15 dkg füstölt kolbász
1 db nagyobb piros kaliforniai paprika
1 kiskanál köménymag
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
só, bors
Mascarpone
Elkészítés:
- Vágjuk kockákra a szalonnát, és egy széles aljú lábosban olvasszuk ki a zsírját. Közben vágjuk finomra a hagymát. Dobjuk a kisült zsírra, és pirítsuk üvegesre.
- Ezalatt kockázzuk fel a pulykacombot.
- Húzzuk félre a hagymát a tűzről, és hagyjuk picit hűlni. Majd keverjük el benne a pirospaprikát. Adjuk hozzá a húst, és pirítsuk le.
- A paradicsomnak vagdossuk be a csúcsát, majd tegyük fél percre lobogó vízbe. Ezután könnyen le tudjuk húzni a héját. Daraboljuk fel a paradicsomot és tegyük a pörköltbe a félbe vágott és kimagozott paprikával. Sózzuk meg a pörköltet, öntsünk hozzá egy kicsi vizet és kis lángon, lefedve főzzük.
- A gombát közben tisztítsuk meg, és vágjuk cikkekre. Adjuk a húshoz.
- A kaliforniai paprikát süssük meg 200 fokos sütőben. Majd tegyük egy tálba, fedjük le folpackkal, és hagyjuk állni kb. 20 percig, hogy le tudjuk húzni a héját.
- A főzés vége előtt kb. fél órával adjuk hozzá a köménymagot és a karikákra vágott kolbászt.
- Mikor a hús megpuhult, keverjük hozzá a mascarponét és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát.
Tálaljuk kedvenc köretünkkel, pl. galuskával.