Gombás pulykapaprikás kolbásszal és sült paprikával

Hozzávalók:

½ doboz Szarvasi Mascarpone 800 g pulykacomb filé 250 g gomba 2 fej hagyma 6 dkg füstölt szalonna 2 ek. édes fűszerpaprika 15 dkg füstölt kolbász 1 db nagyobb piros kaliforniai paprika 1 kiskanál köménymag 1 db zöldpaprika 2 db paradicsom só, bors
Mascarpone

Elkészítés:

  • Vágjuk kockákra a szalonnát, és egy széles aljú lábosban olvasszuk ki a zsírját. Közben vágjuk finomra a hagymát. Dobjuk a kisült zsírra, és pirítsuk üvegesre.
  • Ezalatt kockázzuk fel a pulykacombot.
  • Húzzuk félre a hagymát a tűzről, és hagyjuk picit hűlni. Majd keverjük el benne a pirospaprikát. Adjuk hozzá a húst, és pirítsuk le.
  • A paradicsomnak vagdossuk be a csúcsát, majd tegyük fél percre lobogó vízbe. Ezután könnyen le tudjuk húzni a héját. Daraboljuk fel a paradicsomot és tegyük a pörköltbe a félbe vágott és kimagozott paprikával. Sózzuk meg a pörköltet, öntsünk hozzá egy kicsi vizet és kis lángon, lefedve főzzük.
  • A gombát közben tisztítsuk meg, és vágjuk cikkekre. Adjuk a húshoz.
  • A kaliforniai paprikát süssük meg 200 fokos sütőben. Majd tegyük egy tálba, fedjük le folpackkal, és hagyjuk állni kb. 20 percig, hogy le tudjuk húzni a héját.
  • A főzés vége előtt kb. fél órával adjuk hozzá a köménymagot és a karikákra vágott kolbászt.
  • Mikor a hús megpuhult, keverjük hozzá a mascarponét és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát.

Tálaljuk kedvenc köretünkkel, pl. galuskával.

Legújabb receptjeink