Glutén-, laktóz- és cukormentes karácsonyi tiramisu

Hozzávalók:

250 g Szarvasi Laktózmentes Mascarpone 3 db tojás Stevia ízlés szerint ½ tk vanília őrlemény 1 db érett mangó 1 db érett banán 200 g laktóz- és gluténmentes babapiskóta (pl. Vicenzovo) 200 ml édesítőszeres feketekávé 80 g aszalt vörösáfonya 1 csipet fahéj 1 ek reszelt bio narancs héj cukormentes étcsokoládé a szóráshoz
Laktózmentes Mascarpone

Elkészítés:

  • A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük fel édesítőszerrel,narancshéjjal, fahéjjal, vaníliával, majd verjük hozzá a mascarponét.
  • A mangót és a banánt aprítsuk pépesre egy konyhai aprítógépben. Keverjük a mascarponés mixhez.
  • Verjük fel a tojásfehérjét is és keverjük óvatosan a gyümölcsös mascarponéhoz.
  • A babapiskótákat mártsuk a kávéba, majd tegyük őket tálkákba. Tegyünk rájuk áfonyát, majd kanalazzunk rájuk gyümölcsös mascarponét.
  • Rakjunk le még egy réteg kávés babapiskótát, majd erre tegyünk megint aszalt áfonyát, ezt pedig öntsük le a krémmel. Végül szórjuk meg reszelt étcsokoládéval őket. Tegyük hűtőbe akár egész éjszakára tálalás előtt.

 

 

 

Legújabb receptjeink