leendő
partnereinknek

Gesztenyés tiramisu

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás , szójabab

Elkészítés

1.

A gesztenyés tiramisu elkészítéséhez, készítsünk kb. 3 dl feketekávét.

2.

A tojások fehérjéit és sárgáit válasszuk szét.

3.

A tojások sárgáit verjük krémesre a cukorral. Majd keverjük hozzá a mascarponét.

4.

A kiolvadt gesztenyepürét keverjük szép krémesre a habtejszínnel (a habtejszínt nem kell fölverjük).

5.

A tojások fehérjéit is verjük föl, majd óvatosan keverjük a nagyobb részét a mascarponés krémhez. A kisebbik részét pedig keverjük a gesztenyemasszához.

6.

Egy nagy tál aljára tegyünk mindkét krémből egy keveset, majd a piskótákat a kávéba bemártva helyezzük a krémre. Majd tegyünk megint egy réteg mascarponés krémet, erre a gesztenyés krémet. Ezután szintén az előzőleg a kávéba mártott babapiskóta következik. Ezt csináljuk addig, amíg tart az alapanyagunk. Felülre krém kerüljön. Tegyük a hűtőbe pár órára.

7.

A gesztenyés tiramisu tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral és díszítsük még félbevágott főtt-, vagy sült gesztenyével.

Hozzávalók

500 g Szarvasi mascarpone

1 csomag Gesztenyepüré

400 g Babapiskóta

4 db Tojás

35-45 g Cukor

300 ml Kávé

Pár szem Gesztenye

200 ml Tejszín

Kakaópor

4-5 szem Gesztenye