Receptkereső
Füstölt lazacos szendvicsek zöldborsós, avokádós szendvicskrémmel
-
Elkészítési idő 10-30 perc
-
Receptek szendvicsek
-
Konyha francia
-
Alkalom hétköznapokra, gyereknapra
-
Adag 3-4 főre
Hozzávalók:
1 púpos ek Szarvasi Mascarpone
100 g füstölt lazac
100 g főtt zöldborsó (konzerv is lehet)
½ érett avokádó
1 tk citromlé
1 ek finomra vágott bazsalikom levél
½ zöld chili finomra vágva
1 szál újhagyma
3-4 szem retek
2-3 szem aszalt paradicsom olajban
pár szelet kenyér
Mascarpone
Elkészítés:
- A zöldborsót és az avokádót pürésítsük össze egy konyhai robotgépben. Keverjük össze a mascarponéval, finomra vágott újhagymával, chilivel, citromlével, a bazsalikommal és egy kis sóval, borssal.
- A kenyérszeleteket meg is piríthatjuk. Vágjuk kisebb darabokra. A lazacot is tépkedjük darabokra. A retket szeleteljük fel, az aszalt paradicsomot pedig csíkozzuk fel.
- Kenjük meg a kenyereket a zöldborsós, avokádós szendvicskrémmel, majd helyezzük rájuk a lazacot, retket és a paradicsomot. Díszítsük még friss bazsalikom levelekkel.