Füstölt lazacos szendvicsek zöldborsós, avokádós szendvicskrémmel

Hozzávalók:

1 púpos ek Szarvasi Mascarpone 100 g füstölt lazac 100 g főtt zöldborsó (konzerv is lehet) ½ érett avokádó 1 tk citromlé 1 ek finomra vágott bazsalikom levél ½ zöld chili finomra vágva 1 szál újhagyma 3-4 szem retek 2-3 szem aszalt paradicsom olajban pár szelet kenyér
Mascarpone

Elkészítés:

  • A zöldborsót és az avokádót pürésítsük össze egy konyhai robotgépben. Keverjük össze a mascarponéval, finomra vágott újhagymával, chilivel, citromlével, a bazsalikommal és egy kis sóval, borssal.
  • A kenyérszeleteket meg is piríthatjuk. Vágjuk kisebb darabokra. A lazacot is tépkedjük darabokra. A retket szeleteljük fel, az aszalt paradicsomot pedig csíkozzuk fel.
  • Kenjük meg a kenyereket a zöldborsós, avokádós szendvicskrémmel, majd helyezzük rájuk a lazacot, retket és a paradicsomot. Díszítsük még friss bazsalikom levelekkel.

Legújabb receptjeink