leendő
partnereinknek

Füstölt lazacos falatkák mascarponéval

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Falatkák

Címkék

Fitt , Vendégváró

Allergének

tej , halak , glutén , tojás , szójabab

Elkészítés

1.

A lisztet szitáljuk egy keverőtálba, és keverjük össze a sóval, valamint sütőporral. Öntsük a közepébe a felvert tojást és a tejet, majd adjuk hozzá az apróra vágott metélőhagymát. Dolgozzuk szép simára a palacsintatésztát. Jó sűrű tésztát fogunk kapni, a hagyományos palacsintatésztánál sokkal sűrűbbet.

2.

Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevéske olajat és egy evőkanállal adagoljuk bele a palacsintatésztát, de 6-7 darabnál egyszerre többet ne. A kis palacsinta adagok átmérője ne legyen nagyobb 3-4 cm-nél. Kb. 2-2 perc alatt megsül mindkét oldala.

3.

Hűtsük le szobahőmérsékletűre, majd tegyük rájuk a lazac darabkákat. Erre egy kevés mascarponét rakjunk kiskanállal, majd díszítsük kaporlevélkékkel.

4.

A palacsintát akár 2 nappal előre is elkészíthetjük. Tároljuk a hűtőben egy jól lezárt műanyag dobozban, majd használat előtt forró sütőben frissítsük fel és tegyük ropogóssá.

Hozzávalók

30-40 g Szarvasi mascarpone

100 g Füstölt lazac

1/2 g Gesztenyepüré

120-150 ml Tej

2 db Tojás

2 ek Metélőhagyma

1-2 ek. Olaj

120 g Liszt

1 csokor Kapor