Fürj ricottás, fügés salátával

Hozzávalók:

100 g Szarvasi Ricotta 4 db konyhakész fürj 2 ek. grill fűszerkeverék 150 g rukkola 4 db érett füge 1 db kisebb kígyóuborka céklacsíra balzsamecet olíva olaj só, bors
Ricotta

Elkészítés:

  • A fűszerkeveréket keverjük el egy pár ek olíva olajjal. Jól dörzsöljük be vele a fürjeket kívül, belül. Tegyük hűtőbe pár órára.
  • Mielőtt megsütjük őket, vegyük ki a hűtőből kb. fél órával előtte, hogy temperálódjanak. Melegítsük elő a sütőt nagyon forróra, 240-250 C-ra. Tegyük egy sütőtálba a fürjeket és süssük meg őket mérettől függően 12-15 perc alatt. A fürj nagyon sovány madár, ezért rövid idő alatt, nagyon magas hőmérsékleten kell süssük, hogy ne legyen kemény. Ha kész, vegyük ki őket és pihentessük 5-6 percig.
  • Közben készítsük el a salátát. Vágjuk a fügét negyedekbe. Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk hosszában négy részbe és szedjük ki a magjait. Majd vágjuk kis kockákra az uborkát. Keverjük össze a rukkolát az uborkával, a fügével és egy kis olíva olajjal. Kanalazzuk rá a krémes ricottát. Szórjuk meg céklacsírával, majd locsoljuk meg egy kis balzsamecet krémmel. Tálaljuk a fürj mellé.

 

Legújabb receptjeink