Fügés ricotta torta

Hozzávalók:

A krémhez
1 doboz Szarvasi Ricotta 500 g 2 ek. méz 1 ek. cukor 2 db tojás 80 g pirított törökmogyoró 120 g puha aszalt füge
Az alaphoz
200 g zabkeksz 1 ek. vaj
Ricotta

Elkészítés:

  • A zabkekszet törjük apróra, vagy egy konyhai robotgépben aprítsuk finomra. Keverjük össze az olvadt vajjal.
  • Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára tegyünk egy darab sütőpapírt, majd kenjük ki vajjal egy kicsit a formát. Nyomkodjuk az aljára a kekszes alapot. Tegyük hűtőbe 10 percre.
  • Közben keverjük ki a ricottát a mézzel, tojással és cukorral. A fügét vágjuk kisebb darabokra, a mogyorót vágjuk durvára. Keverjük a ricottához. Majd kanalazzuk az előkészített tortaformába.
  • 160 C-os sütőben kb. 40-45 perc alatt süssük készre. Ha kikapcsoltuk a sütőt, hagyjuk még bent egy órát, majd hűtőben hűtsük le. Hidegen tálaljuk.

 

Legújabb receptjeink