Friss füge ricottával és pisztáciával

Hozzávalók:

1 csomag Szarvasi Ricotta 500 g 6 db friss füge 4 ek. megpucolt pisztácia 3 ek. barna cukor 2 tasak vaníliás cukor 1 tk. fahéj 1 ek. vaj 8 db babapiskóta
Ricotta

Elkészítés:

 

  • A cukrot keverjük össze a fahéjjal. A fügét vágjuk félbe és mártsuk a belső oldalát a fahéjas cukorba.
  • A ricottát alaposan keverjük össze a vaníliás cukorral. A pisztáciát vágjuk nagyobb darabokra egy késsel.
  • Forrósítsunk fel vajat egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a fügék cukros felét.
  • Törjünk 2-2 babapiskótát 4 db desszertes pohár, vagy tál aljára. Kanalazzuk rá a ricottát. Erre tegyük a fügéket és csorgassuk rájuk az olvadt fahéjas barna cukrot. Szórjuk meg a pisztáciával.

Legújabb receptjeink