Francia tiramisu pirítós

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 500 g 12 szelet fonott kalács 100 ml presszókávé 1 tk. kakaópor 2 ek. méz 3 tojás 1 vaníliarúd 4 ek. pisztácia vaj a sütéshez
Mascarpone

Elkészítés:

  • Keverjük ki a mascarponét a tojássárgáival, a mézzel, a vanília kikapart magjaival, a kakaóporral és a kávéval.
  • A kalácsszeleteket forgassuk meg benne jól.
  • Egy serpenyőben forrósítsunk fel vajat, majd süssük meg a beáztatott kalácsszeletek mindkét oldalát 2-2 percig. Ahogy fogy a vaj és kezd esetleg megégni, töröljük ki a serpenyőt és kezdjük mindig a sütést friss vajjal.
  • Tálaláskor helyezzünk 1-1 szelet kalácsot a tányérokra, kanalazzunk rájuk maradék krémet, majd még egy szelet kalács jöjjön, majd erre is krém, végül a harmadik szelet kalácsra is egy kis krém. Szórjuk meg az egészet durvára vágott pisztáciával és porcukorral.

Legújabb receptjeink