Fokhagymás bagett gombával és füstölt scamorzával töltve

Hozzávalók:

1 csomag Szarvasi Füstölt Scamorza 250 g 2 db kis bagett (2xkb. 30 cm) 400 g gomba (pl. barna csiperke) 50 g bacon 2 ek. olaj 80 g vaj 3 gerezd fokhagyma 2 kis csokor petrezselyemzöld só, bors
Füstölt Scamorza

Elkészítés:

  • A megtisztított gombát vágjuk vékony szeletekre, illetve mérettől függően félszeletekre. A bacont vágjuk kisebb kockákra.
  • Forró olajon pirítsuk meg a bacont, majd a gombát is, míg el nem fövi a levét.
  • Ízesítsük pici sóval és frissen őrölt fekete borssal. Vágjunk finomra egy kis csokor petrezselyem zöldet és szórjuk meg vele a gombát. Vágjuk kis kockákra a füstölt scamorzát és keverjük a gombához.
  • Vágjuk le a bagettek végeit. Vágjuk félbe őket. Szedjük ki a bagettek belsejét és tegyük el más felhasználásra. Tömködjük a tölteléket a bagettekbe. Majd illesszük össze őket és illesszük hozzájuk a végeiket.
  • Olvasszuk föl a vajat, reszeljük bele a fokhagymát, szórjuk meg a másik csokor finomra vágott petrezselyem zölddel.
  • Mindkét bagettett helyezzük egy-egy alufólia darabra, akkorára, hogy majd bele tudjuk csavarni őket. Vágjunk szeleteket bele, de hagyjuk a bagettet szépen egyben. Locsoljuk meg őket a fokhagymás vajjal, majd alaposan tekerjük be az alufóliával. Tegyük egy tepsibe, vagy hőálló tálba őket.
  • 200 fokon süssük kb. 20-25 percig, majd vegyük ki és hajtsuk ki őket a fóliából. Tegyük vissza így és pirítsuk még kb. 10 percig, hogy jó ropogós legyen a teteje.
  • Miután kivettük, hagyjuk hűlni kb. 10 percig. Ekkor vegyük ki őket a fóliából és tegyük ki a szeleteket egy tálra. Előételként, de snackként, sörkorcsolyaként is kiváló.

 

Legújabb receptjeink