leendő
partnereinknek

Fehér csokoládés ricotta torta

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , szójabab , tojás

Elkészítés

1.

A vajat olvasszuk meg, és keverjük össze az apróra tört zabkeksszel. Nyomkodjuk egy kerek tortaforma (20-24 cm) aljára, és tegyük a fagyasztóba kb. 10 percre.

2.

Egy lábasban forraljunk fel egy kevés vizet, és a vízgőz fölött egy gömbölyű edényben olvasszuk fel a fehér csokoládét egy kevés tejjel.

3.

Közben egy konyhai robotgépben dolgozzuk össze a ricottát, a tejszínt, a porcukrot és a tojások sárgáját. A tojásfehérjét egy külön edényben verjük habosra. Keverjük össze az olvadt csokoládét a ricottás keverékkel és a zselatin fixszel, majd óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét is.

4.

Vajazzuk ki a tortaformát, majd öntsük bele a keveréket a kekszes darára és tegyük a hűtőbe legalább egy éjszakára. A tortát díszithetjük gránátalma magokkal és fehér csokoládé reszelékkel.

Hozzávalók

500 g Szarvasi ricotta

300 ml Tejszín

200 g Fehér csoki

30 ml Tej

20 g Zselatin fix

40-50 g Porcukor

2 db Tojás

215 g Zabkeksz

50 g Vaj