Receptkereső
Fehérboros, mascarponés nyúlpecsenye
-
Elkészítési idő 60-90 perc
-
Receptek húsételek
-
Konyha olasz
-
Alkalom karácsony, édes kettes
-
Adag 4 főre
Hozzávalók:
1 doboz Szarvasi Mascarpone
4 db nyúlcomb
2 ek magos mustár
2 dl fehérbor
1 ek finomra vágott petrezselyem zöld
2 gerezd fokhagyma
Mascarpone
Elkészítés:
- A mascarponét keverjük össze a petrezselyem zölddel, a magos mustárral és a lereszelt fokhagymával.
- A nyúlcombokat sózzuk be alaposan, majd helyezzük egy sütőtálba, majd jól kenjük be a mascarponés masszával őket..
- Öntsünk alájuk egy pohár fehérbort, majd fedjük le alufóliával.
- A nyúlcombokat sózzuk be alaposan, majd helyezzük egy sütőtálba, majd jól kenjük be a mascarponés masszával őket..
- Süssük őket 180 C-os sütőben kb. egy órát, majd vegyük le róluk a fóliát. Süssük további 10-15 percig, míg puhák nem lesznek a combok. Sütés közben nézzük, hogy legyen alatta mindig egy kis bor, ha szükséges, pótoljuk! Tálaljuk főtt rizzsel és friss petrezselyem zölddel megszórva.