Fehérborban párolt afrikai harcsa ricottával és spagettivel

Hozzávalók:

250 g Szarvasi Ricotta 250 g Szarvasi Mascarpone 500 G szarvasi afrikai harcsafilé (www.mindenholhal.hu) 400 g spagetti 400 ml fehérbor 3 db kisebb salotta hagyma 400 g fagyasztott leveles spenót 12 db koktélparadicsom 2 ek vaj só, bors
Mascarpone, Ricotta

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.Vágjuk vékony szeletekre a salottát és a fokhagymát. Egy lábosban olvasszunk meg egy ek vajat, majd pároljuk puhára rajta a hagymát és a fokhagymát.
  • Öntsük fel fehérborral, hozzuk forrásba. A bort sózzuk, borsozzuk. A halat vágjuk 4 egyforma darabra. Tegyük egy kisebb hőálló tálba őket. Öntsük rá a beízesített bort. Fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe 10-12 percre.
  • A spagettit főzzük ki bő, sós vízben.
  • A spenótot jól csavarjuk ki és vágjuk kissé össze. Egy lábosban melegítsünk vajat és futtassuk át rajta a spenótot. Kissé sózzuk meg.
  • Ha kész a hal, vegyük ki a léből. A levet szűrjük le és öntsük a spenótra. Adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat. Főzzük 1-2 percig, majd keverjük hozzá a mascarponét. Ehhez a finom, krémes, boros mártáshoz keverjük hozzá a közben kifőtt spagettit. Tálaláskor kanalazzunk még rá Szarvasi Ricottát. Tálaljuk a párolt harcsával együtt.

 

 

 

Legújabb receptjeink