Fehérbab krémleves mozzarellás, spenótos pirítóssal

Hozzávalók:

1 csomag Szeletelt Pizza Mozzarella 100 g 3-4 szelet fehér kenyér 150 g spenótlevél (fagyasztott is lehet) 2 doboz fehérbab konzerv (2x 400/250 g) 1 szál sárgarépa 1 szál pasztinák 1 fej hagyma 200 ml tejszín 1 tk. kakukkfű 1 tk. rozmaring 3 gerezd fokhagyma olívaolaj chili pehely petrezselyemzöld frissen őrölt feketebors
Szeletelt Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • Vágjuk a meghámozott zöldségeket kockára, a hagymát vágjuk finomra, 2 gerezd fokhagymát szeleteljünk vékonyra. Egy lábosban forrósítsunk fel olíva olajat és pároljuk meg rajta a hagymát és a zöldségeket időnként megkeverve, kb. 10 perc alatt. Majd adjuk hozzá a fokhagyma szeleteket is.
  • A babot jól csöpögtessük le, majd öblítsük le alaposan. Adjuk a zöldségekhez és öntsük fel a húslevessel. Szórjuk meg a kakukkfűvel és rozmaringgal. Főzzük kb. 15 percig lefedve közepes lángon, míg megpuhulnak a zöldségek. Egy botmixerrel pürésítsük.
  • Végül adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk újból fel, majd ízesítsük még sóval, borssal.
  • Egy serpenyőben olívaolajon enyhén pirítsuk meg a maradék 1 vékonyra szelt fokhagyma gerezdet. Adjuk hozzá a megmosott spenótleveleket és 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg. Sózzuk, borsozzuk, majd jól csöpögtessük le.
  • Készítsük el a pirítósokat. Majd olvasszuk rá a mozzarella szeleteket. Erre kanalazzuk a meleg spenótleveleket. A levest szórjuk meg chili pehellyel,frissen vágott petrezselyem zölddel, locsoljuk meg egy kis olíva olajjal és tálaljuk a szendviccsel együtt.

 

Legújabb receptjeink