leendő
partnereinknek

Fehérbab krémleves mozzarellás, spenótos pirítóssal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás , zeller

Elkészítés

1.

Vágjuk a meghámozott zöldségeket kockára, a hagymát vágjuk finomra, 2 gerezd fokhagymát szeleteljünk vékonyra. Egy lábosban forrósítsunk fel olíva olajat és pároljuk meg rajta a hagymát és a zöldségeket időnként megkeverve, kb. 10 perc alatt. Majd adjuk hozzá a fokhagyma szeleteket is.

2.

A babot jól csöpögtessük le, majd öblítsük le alaposan. Adjuk a zöldségekhez és öntsük fel a húslevessel. Szórjuk meg a kakukkfűvel és rozmaringgal. Főzzük kb. 15 percig lefedve közepes lángon, míg megpuhulnak a zöldségek. Egy botmixerrel pürésítsük.

3.

Végül adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk újból fel, majd ízesítsük még sóval, borssal.

4.

Egy serpenyőben olívaolajon enyhén pirítsuk meg a maradék 1 vékonyra szelt fokhagyma gerezdet. Adjuk hozzá a megmosott spenótleveleket és 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg. Sózzuk, borsozzuk, majd jól csöpögtessük le.

5.

Készítsük el a pirítósokat. Majd olvasszuk rá a mozzarella szeleteket. Erre kanalazzuk a meleg spenótleveleket. A levest szórjuk meg chili pehellyel,frissen vágott petrezselyem zölddel, locsoljuk meg egy kis olíva olajjal és tálaljuk a szendviccsel együtt.

Hozzávalók

100 g Szarvasi pizza mozzarella

3-4 szelet Kenyér

150 g Spenótlevél

400 g Fehérbab

1 szál Sárgarépa

1 g Pasztinák

1 fej Hagyma

200 ml Tejszín

1 tk. Kakukkfű

1 tk. Rozmaring

3 gerezd Fokhagyma

1-2 ek. Olívaolaj

1 db Chili

1 csokor Petrezselyemzöld

Bors