Farfalle grillezett padlizsánnal, gombával és füstölt mozzarellával

Hozzávalók:

150 g Szarvasi Füstölt Mozzarella sajt 250 g farfalle tészta 1 db nagyobb padlizsán 150 g barna csiperke 1 doboz csicseriborsó konzerv 4-5 szem aszalt paradicsom (olajban) 3 gerezd fokhagyma 15-20 bazsalikom levél olíva olaj só, bors
Füstölt Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • A padlizsánt vágjuk hosszában kb fél cm vastag szeletekre. Sózzuk meg, majd tegyük félre egy kicsit.
  • A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk szeletekre, vagy cikkekre. Egy serpenyőben forró olíva olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
  • Míg pirul a gomba, főzzük meg a tésztát bő, sós, lobogó vízben, majd szűrjük le.
  • A padlizsánból csavarjuk ki a kesernyés levet, majd forró grillserpenyőben, kevés olíva olajon grillezzük meg. Ezután vágjuk nagyobb darabokra. Adjuk a gombához a leöblített csicseriborsóval, a kis kockákra vágott sajttal, a bazsalikom levelekkel és a csíkokra vágott aszalt paradicsommal együtt.
  • A közben megfőtt és leszűrt tésztát keverjük össze a zöldségekkel. Kicsit forgassuk át a forró serpenyőben, majd tálaljuk.

 

 

Legújabb receptjeink