Fahéjas-szilvás vanília jégkrém

Hozzávalók:

250 g Szarvasi Mascarpone 500 ml tej 4 db tojássárgája 120 g cukor 600 g felezett, magozott szilva 4 ek. fahéjas cukor 1 db vanília rúd
Mascarpone

Elkészítés:

  • Tegyük fel a tejet és a mascarponét melegedni a cukorral együtt. Tegyük bele a hosszában félbevágott és kikapart vanília rudat is a magokkal együtt. Főzzük 15-20 percig kb. 90 C-on. A lényeg, hogy mindig forráspont alatt maradjunk egy kicsivel.
  • Közben verjük fel a tojássárgákat. A tejes forró mixből vegyük ki a vanília rudat, majd kis sugárban csurgatva  adjuk a tojáshoz, közben kevergessük.
  • Öntsük vissza a lábosba és kis lángon, állandó keverés mellett sűrítsük be. Hideg vízfürdőben hűtsük le, majd tegyük a hűtőbe, míg jól le nem hűl.
  • Ezalatt béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és fektessük le a szilvákat vágott felükkel felfelé. Szórjuk meg őket fahéjas cukorral. Majd 160 C-os sütőben süssük egy órán keresztül. Végül konyhai robotgépben aprítsuk pépesre. Szintén tegyük hűtőbe.
  • Egy fagylaltgépben készítsük el a vaníliafagylaltot. Mikor már kb. félig kész, adjuk hozzá a pépes fahéjas szilvát. Készítsük addig, míg szép krémes, laza nem lesz a jégkrémünk. Tegyük fagyasztóba néhány órára. Tálalás előtt 10-15 perccel vegyük ki a fagyasztóból.

 

Legújabb receptjeink