leendő
partnereinknek

Fahéjas-mascarponés háromszögek

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

glutén , tojás , tej

Elkészítés

1.

A mazsolát fél dl,kevés vízzel elkevert rumba áztatjuk.

2.

Az élesztőt egy kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk.

3.

A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját. A felfuttatott tejes élesztővel és a maradék langyos tejjel összegyúrjuk.

4.

Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat. Közepesen lágy kalácstésztává dagasztjuk. A tálban hagyva, a tetejét kevés liszttel meghintve, 30-35 percig langyos helyen kelesztjük.

5.

A töltelékhez egy tálban összekeverjük a mascarpone-t a porcukorral és a fahéjjal. Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra.

6.

Miután a tészta megkelt, 4 egyforma darabra osztjuk és mindegyiket kis cipóvá formázzuk. A cipókat egyesével, ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk és a fahéjas töltelék egynegyed részével egyenletesen megkenjük és megszórjuk egy kevés mazsolával.

7.

Feltekerjük, mint a bejglit, és nagyjából egyforma háromszögekre vágva, ráhelyezzük a rudat a sütőpapírral kibélelt tepsire. Majd a többi tésztával is ugyanígy járunk el. Egymás mellé helyezzük a tepsire a rudakat, kevés helyet hagyva közöttük. 8, Konyharuhával letakarva, hagyjuk körülbelül 15 percig kelni, majd a tetejüket egy-két csepp tejjel elkevert tojássárgájával egyenletesen lekenjük és az előzőleg bemelegített sütőben 190 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután a háromszögek megsültek, hűlni hagyjuk őket,majd tálaljuk.

Sülés közben, a töltelék jól átitatja, szinte beleolvad a tésztába, ami ettől nagyon puha és lágy lesz és ahogy, a sütemény aljára folyik, ott egy kissé megkaramellizálódik a benne lévő cukor, ami még finomabbá teszi.

Hozzávalók

TÉSZTÁHOZ

600 g Liszt

50 g Barna cukor

3 db Tojás sárgája

350 ml Tej

40 g Vaj

1 csomag Instant élesztő

1 db Citrom

csipet Só

TÖLTELÉKHEZ

120 g Szarvasi mascarpone

100 g Porcukor

2 tk. Fahéj

30 g, kb. 2 ek. Mazsola

50 ml Rum