Fagyos citromos mascarpone torta

Hozzávalók:

500 g Szarvasi Mascarpone 250 g legalább 35%-os tejszín 400 ml cukrozatlan sűrített tej 4 ek. cukor 2 citrom leve 1 citrom héja 150 g zabkeksz, vagy digestive keksz 3 ek. vaj citromszirup a tálaláshoz
Mascarpone

Elkészítés:

  • A kekszet daráljuk össze 3 ek olvadt vajjal. Béleljük ki egy kb. 23 cm-es csatos tortaforma alját sütőpapírral. Ebbe nyomkodjuk bele a kekszes alapot. Süssük 10 percig 180C-os sütőben. Majd vegyük ki és hagyjuk hűlni.
  • Közben verjük fel a habtejszínt és tegyük hűtőbe. A mascarponét verjük fel a cukorral és a sűrített tejjel. (Ha cukrozott sűrített tejet használunk, akkor ehhez igazodjunk a hozzáadott cukorral.)
  • Keverjük hozzá óvatosan a tejszínhabot , a citromlét és a citromhéjat.
  • Kanalazzuk a kekszes alapra, majd tegyük fagyasztóba.
  • Tálalás és szeletelés előtt vegyük ki a fagyasztóból 20-30 perccel korábban. Készítsünk közben citromléből, cukorból és egy kis vízből szirupot. Tálaljuk ezzel a tortánkat.

 

Legújabb receptjeink