www.szarvasimozzarella.hu
Epres-mascarponés sajtkrémtorta falatkák
  • 30-45 perc
  • desszertek
  • olasz
  • édes kettes
  • gyors és könnyű
  • 10-12 db falatkához

Elkészítés:

  • A kekszet tegyük egy zacskóba, majd törjük össze. Egy tálkában keverjük össze a megolvasztott vajjal.
  • A mascarponét keverjük össze a tojással, cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival.
  • Egy mini muffin formába tegyünk 10-12 db kisebb muffin papírt. Ezekbe nyomkodjuk bele a vajas kekszdarát. Majd kanalazzuk rá a mascarpone mixet. Tegyük 190 C-os sütőbe 10-12 percre.
  • Ezalatt vágjunk az eperből szeleteket. Amikor kivettük a sütőből az édességet, helyezzük a tetejükre az eper szeleteket. Hagyjuk hűlni, majd tegyük pár órára hűtőbe.

 

Hozzávalók:

  • 1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 db zabkeksz
  • 1 db vanília rúd
  • 1 csapott evőkanál vaj
  • 5-6 db eper
  • Mascarpone