Epres-mascarponés sajtkrémtorta falatkák

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g 1 db tojás 3 evőkanál cukor 3 db zabkeksz 1 db vanília rúd 1 csapott evőkanál vaj 5-6 db eper
Mascarpone

Elkészítés:

  • A kekszet tegyük egy zacskóba, majd törjük össze. Egy tálkában keverjük össze a megolvasztott vajjal.
  • A mascarponét keverjük össze a tojással, cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival.
  • Egy mini muffin formába tegyünk 10-12 db kisebb muffin papírt. Ezekbe nyomkodjuk bele a vajas kekszdarát. Majd kanalazzuk rá a mascarpone mixet. Tegyük 190 C-os sütőbe 10-12 percre.
  • Ezalatt vágjunk az eperből szeleteket. Amikor kivettük a sütőből az édességet, helyezzük a tetejükre az eper szeleteket. Hagyjuk hűlni, majd tegyük pár órára hűtőbe.

 

Legújabb receptjeink