Epres, mascarponés kosárkák

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g 230 g liszt 110 g hideg vaj 80 g cukor 2 db tojás 2 tasak vaníliás cukor 6-8 db eper
Mascarpone

Elkészítés:

  • Gyúrjuk össze a lisztet a felkockázott hideg vajjal, cukorral és egy tojással. Csomagoljuk be folpackba, majd tegyük hűtőbe fél órára.
  • Közben verjük fel a másik tojás sárgáját a vaníliás cukorral. Majd keverjük hozzá a mascarponét. Vejük fel a tojásfehérjét is, ezt is keverjük a tojásos mascarponéhoz. Tegyük hűtőbe.
  • A tésztát nyújtsuk ki, de ne túl vékonyra. Nem baj, ha kissé töredezik, így lesz finom, morzsás majd a megsült tésztánk.
  • Nyomkodjuk bele a fém tésztaformákba a tésztát. Tegyünk rájuk egy kis darab alufóliát, majd ebbe szórjunk szárazbabot nehezéknek. Tegyük 175C-os sütőbe légkeverésre 25 percre.
  • Miután kivettük, vegyük ki a formákból a tészta kosárkákat. Hagyjuk kicsit hűlni, majd töltsük meg a mascarponés töltelékkel őket.
  • Az epret vágjuk vékony szeletekre, majd helyezzük a kosárkák tetejére. Felhasználásig tartsuk hűtőben.

 

Legújabb receptjeink