Epres mascarpone torta

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 500 g 300 g zabkeksz 100 g vaj 250 g eper 1 db tojás 2 db vanília rúd 2 ek. cukor

Elkészítés:

  • A vajat olvasszuk fel. Egy konyhai robotgépben aprítsuk össze a kekszet, majd keverjük hozzá a vajat. A géppel jól dolgozzuk össze.
  • Egy 25 cm-es tortaforma aljába jól nyomkodjuk bele. Úgy nyomkodjuk, hogy legyen 2-3 cm magas széle is. Tegyük be a hűtőbe, hogy kicsit hűljön.
  • Ezalatt elkészítjük a krémet. Válasszuk szét a tojást. A mascarponét keverjük össze a kikapart vanília magokkal, a tojássárgájával és a cukorral. Majd verjük fel a fehérjét és óvatosan keverjük hozzá.
  • Ezt a krémet kanalazzuk bele a kekszes alapba, majd simítsuk el. Tegyük minimum 2-3 órára a hűtőbe, hogy jól álljon össze.
  • Tálalás előtt mossuk meg az epret, szeleteljük föl és díszítsük vele a tortát. A tányérokra tehetünk még eperszeleteket, esetleg friss eperöntetet is.

Legújabb receptjeink