Édesburgonyás rizottó gorgonzolával és laktózmentes mascarponéval

Hozzávalók:

1/2 doboz Szarvasi Laktózmentes Mascarpone 250g 200 g rizottó rizs 2 db nagyobb édesburgonya (kb. 500 g) 100 g gorgonzola sajt 1 db nagyobb salottahagyma 3 ek. dió 15-20 zsályalevél 1 ek. vaj 1-2 ek. olívaolaj kb. 800 ml zöldségleves
Laktózmentes Mascarpone

Elkészítés:

  • Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk pár cm-es kockákra. Egy kicsit forgassuk át olívaolajban, majd tegyük egy tepsibe, és 200 C-os sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt.
  • Közben vágjuk finomra a salottahagymát. Egy szélesebb aljú lábosban pirítsuk meg vajon. Adjuk hozzá a rizottó rizst. Pirítsuk a rizst fehéredésig.
  • Majd kezdjük adagolni hozzá a forró zöldséglevest merőkanalanként. Mindig csak egyet és hagyjuk, hogy a rizs fője el, csak ezután adjuk a következőt.
  • Addig főzzük, míg a rizs kívül nem lesz krémes, de a közepén még enyhén roppanós. Ekkor keverjük hozzá a közben megsült édesburgonyát , a kis kockákra vágott gorgonzola sajtot és a mascarponét.(A gorgonzola sajt 100 g-jában 0,1 g-nál kevesebb laktóz található, így laktóz érzékenyek is fogyaszthatják.)
  • Egy kevés olívaolajban pirítsuk meg a zsályaleveleket. Tálaláskor a dióval együtt szórjuk a rizottó tetejére. Rálocsolhatjuk a zsályás olíva olajat is.

Legújabb receptjeink